Predstavnici političkih stranaka Hrvatske demokratske zajednice (HDZ BiH) Rama, Hrvatske stranke prava (HSP BiH) Rama i Ramske demokratske stranke (RDS) danas su potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom sudjelovanju na lokalnim izborima koji će se održati 2. listopada 2016.

Potpisivanjem sporazuma 'Koalicija hrvatskih stranaka': HDZ BIH, HSP BIH i RDS želi poručiti da će joj u fokusu biti zajedništvo Rame i ramskog čovjeka.

Kao prioritete budućeg djelovanja HDZ-a BiH, HSP-a BiH i RDS-a naveli su: briga i zalaganje za razvoj zajedništva kod ramskog čovjeka, briga za mlade, obitelj i obrazovanje, snažan naglasak na gospodarski razvoj općine Prozor-Rama, razvoj socijalno osjetljivog društva, stalna briga za potrebe braniteljske populacije, razumijevanje, tolerancija, dogovor, dijalog i suživot.

„Potpisivanjem ovog koalicijskog sporazuma postignut je prvi korak ka zajedništvu koji narod u Rami već dugo očekuje, a samim tim i bolji život i prestanak iseljavanja iz Rame“ kazao je predsjednik HDZ BiH Rama Drago Tule.

"Ovakva koalicija je potrebna Rami i ramskom narodu zbog toga što dosadašnje prakticiranje bezidejne vlasti HDZ-a 1990 nije bilo na razini očekivanja naroda Rame. U ovoj općini je jako puno neriješenih problema koje ćemo istaknuti u našem zajedničkom predizbornom programu. Osobno nisam zadovoljan radom aktualne vlasti u Rami", kazao je kandidat za načelnika Ante Pavličević.

„Ovaj sporazum je vjetar u leđa ekonomskim i drugim reformama. Krećemo u nove izbore koji će zaista odlučiti o sudbini Rame“ kazao je Marko Beljo, predsjednik RDS-a. Rama.

„Današnji dan za mene je vrlo važan. Kriza je iznimno velika i situacija u Rami je jako loša, ali ono što treba očekivati je veliki rad, veliki napor svih nas iz sve tri stranke, da Rama krene brže ka ekonomskom razvoju“ rekao je Vjekoslav Bešker, tajnik HSP-a BiH Rama, nakon potpisivanja sporazuma.